"Saldskābā simfonija"
Krāsnī cepti āboli ar mājas saldējumu
Kafejnīcas “Benevilla” saimnieku Ainas un Aivara Ezeriņu sarūpētais Alūksnes ziemas garšu piedāvājums ir krāsnī cepti āboli ar mājas saldējumu.
Šāda Alūksnes ziemai piestāvoša deserta izvēle nav nejauša. Kafejnīcas “Benevilla” saimnieks Aivars ir kaislīgs ziemas autosporta cienītājs un mīl ābolus. Jau 17 gadus Alūksnes ezera krastā saimniekiem ir 1000 augļu koku dārzs ar astoņām ābolu un tikpat daudz bumbieru šķirnēm. Aivars Alūksnē augušos ābolus raksturo kā ziemeļu ābolus, kas ir norūdītāki, līdz ar to garša ir piesātinātāka un pilnvērtīgāka.
Savukārt ceptiem āboliem pievienotais saldējums ir vēl viens kārums, kurš saimniekiem ļoti garšo. Bet iegādāties veikalā labu saldējumu bez nevēlamām sastāvdaļām ir ļoti sarežģīti. Tāpēc jau septīto gadu “Benevillā” tiek gatavots mājas saldējums, kura sastāvā ir tikai piens, saldais krējums, cukurs un olu dzeltenumi. Vai zināji, ka saldējums pirms atdzesēšanas tiek karsēts?
Paspilgtini ziemu ar bagātīgām garšām!
Daloties iespaidos ar ziemas piedzīvojumiem Alūksnē un nobaudītajām sezonas maltītēm, aicinām lietot mirkļbirkas #ziemaalūksnē #ziemasgarša #visitaluksne.